lauantai 24. elokuuta 2013

Nonniih

Nyt olis rypäleelle rattaat hankittu ja hoitolaukku (rasvoille,vaipoille,kosteusliinoille jne.) Närästyskin on jo hiukan parempaan päin kun raskauden alussa. :) Pitäisi mennä huomenna tekemään geelikynsiä pikkuveljeni kummitädille ja hänen äidilleen. :)
           On tullut juteltua monen henkilön kanssa tälläisistä ''teiniäiti'' asioista.. Itseni mielestä sillä ei ole mtn väliä onko äiti tupakoija vai ei. Onko äidillä tatuointeja/lävistyksiä. Ei sellaiset asiat liity mitenkään siihen miten äiti pitää huolta lapsestaan. Niillä asioilla on väliä, että jättääkö äiti 5kk vanhan lapsensa yksin kotiin, että pääsee baariin juomaan. ( tällä äidillä ei ollut yhtään lävistystä,tatuointia, eikä hän polttanut) joten ihmisten täytyy lopettaa toisten tuomitseminen ulkonäön perusteella. Voihan kilteimmänkin näköiset naiset olla täysiä *piip* päitä. Itse olen yrittänyt (ehkä jopa onnistunut) aikuistua oman raskauteni aikana, koska nyt en voi enää välittää pelkästään itsestäni, koska olen tuomassa maailmaan pienen, kauniin ja viattoman pojan. En tarkoita pahaa, kun kysyn, että mikä into ihmisillä on tulla polttamaan tupakkia tai juomaan energiajuomaa/kaljaa/lonkeroa raskaana olevan naaman eteen. Tiedätte varsin hyvin ettei sellaiset ole raskaana olevalle hyväksi, mutta silti teette niin.
             Esim. Olin koulullani hakemassa koulutehtäviä, että saisin tehdä niitä kotona. Minun vanha luokkakaverini tuli naamani eteen puhaltelemaan röökiä naamaani ja tarjosi ES (energia juomaa). Sanoin hänelle etten koske sellaisiin ja hän rupesi sanomaan, että olen ihan ''laimea'', koska en halunnut vaikeuttaa lapseni hyvin vointia. Lyön vaikka vetoa ettei puoletkaan miehistä kestäisi 9kk ilman:

-Alkoholia
-Energia juomaa
-Maksaruokia
-Punaista kalaa
-tupakkaa
-alle 2dl kahvia per. pv. 4

Onko se niin vaikeaa siirtyä hiukan sivummalle jos näette raskaana olevan naisen kadulla ja poltatte tupakkaa? Onko se niin vaikeaa jos tiedätte menevänne raskaana olevan luokse, että jättäisitte ne energia juomat laukkuunne? Onko se niin vaikeaa olla juomatta alkoholia joka vklp? Ihan suoraan sanottuna jotkut ihmiset voisivat käyttää järkeään ja olla TARJOAMATTA ALKOHOLIA,ENERGIA JUOMIA JA TUPAKKAA RASKAANA OLEVALLE! Huvittavaa kuunnella toisten ihmisten mielipiteitä esim. omasta raskaudestani, koska yleensä kuulen jtn. tälläistä: '' Se olis voinu miettii et hommaaks se ittensä paksuks enneku se o 18. ''
'' Se olis ehkä miettii et paneeks se sen kans vai ei ''
'' Se olis voinu tehä aborti ''
Uskokaa tai älkää mut olishan se kiva jos tulisitte sanomaan minulle suoraan, että jos teitä häiritsee jokin asia. Vaikkei tämä edes kuulu teille MITENKÄÄN.

Edelleen, äitejä on erillaisia ja minun mielestä olen ihan tarpeeksi hyvä äidiksi.

PS: kirjottelen taas lisää. :) xx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti